Om oss

 Vår filosofi

Vår praktik “Rygg-Raden” grundades och öppnade år 2006 av Petra Ekman och Lars Hansson. Syftet med vår verksamhet var då och är fortfarande att hjälpa HELA människan att läka på olika plan, det fysiska, det mentala och det energimässiga. 

Idag är vi tre terapeuter på Rygg-Raden alla med stor kompetens inom komplementärmedicin och kroppsvårdande behandlingar och med egna erfarenheter av livet i med och motgång. Med våra händer och med våra kunskaper om hur kroppen fungerar hjälper vi dig och din kropp att skapa  de bästa förutsättningarna för att läka och  må bra.   

Vi tror att människan är en enhet som påverkas av vår livsinställning, vad vi stoppar i oss, vilka vanor vi har, vad vi arbetar med, vem vi umgås med, vad vi tänker och hur vi ser på oss själva.

Förutsättningen för att läka och påverka hälsan i positiv riktning är att vi blir medvetna om oss själva och om våra kroppar. Att vi lär oss förstå att kroppen och hjärnan är ett team som samarbetar och ett team som vi i allra högsta grad kan påverka!
 ”Kroppen är hjälpen du har för att leva livet  - du styr den med din tankar”
Men för att förstå detta komplexa samarbete mellan hjärnan, tankarna och vår fysiska kropp krävs kunskap för att bli medveten om vad, och hur du själv kan läka och skapa din kropp och ditt liv som du vill ha det, allt för att må bra och fungera i vardagen och livet i stort. Vi är din hjälp för att må bra!
Vår passion
Vi som arbetar på “Rygg-Raden” har alla en sak gemensamt: Vi älskar vårt arbete! Vi drivs av viljan att möta människor varje dag, försöka förstå, lyssna in vad varje person behöver för att sätta igång just sin kropps egna läkningsförmågor. 
“Vårt mål är Din hälsa!”
Vi anser att varje människa är UNIK! För att hitta det unika krävs lyhördhet, tid, ödmjukhet och förmåga att lyssna och respektera var och en människas historia och besvär. Att sedan se mönster, orsaker och samband mellan olika livsfaktorer är vår uppgift för att då erbjuda dig rätt behandling, självhjälp och ge stöd och råd.
Holistiskt tänk
För att läka HELA människan krävs att vi tänker på ett holistiskt sätt. Det innebär att vi ser till kroppen som helhet och enhet. Vår mentala hälsa, stress, sömn-kost och motionsvanor, våra rörelsemönster, vår spänningsnivå i kroppen, våra relationer, vår inställning till livet, vår attityd mm. Alla dessa faktorer påverkar vår kropp, vårt smärttillstånd och vårt allmänna välbefinnande.
Kroppen talar till oss på olika sätt. Genom smärta, negativa tankemönster, självdestruktivt beteende när något är fel och i obalans. När vi är avslappnade, njuter av livet, är positivt inställda till oss själva och omgivningen och är smärtfria, då är kroppen som helhet i balans och livet är väldigt lätt av leva. Mycket av vårt välbefinnande påverkar vi själva, vi måste bara bestämma oss för att vilja må bra och vara beredda att välja in nya vanor, välja bort mindre bra vanor och framförallt att ta börja EGET ANSVAR för den egna HÄLSAN.
Vi på Rygg-Raden arbetar alla med en holistisk syn och inriktning. Vi hjälper dig att se samband som kan hjälpa dig i rätt riktning mot DIN HÄLSA. 

Lyssna inåt! 

Börja redan idag att lyssna inåt!

“Du har många av svaren inom dig! Varva ner, sänk pulsen genom att andas djupa andetag. Reflektera över din livssituation, lyssna på kroppen hur den mår, vad den drömmer om, vad den vill förändra………15 min om dagen gör underverk!”